Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2024

"Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti festivali Poster Bienali Başladı"

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Bandırma Belediyesi'nin iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Poster Bienali”nde 100 eser Bandırma halkıyla buluştu. Bienalin açılışı, Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Açılışa Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eylem Güzel, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete, Bandırma Belediye Başkanı Sayın Dursun Mirza, Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu PM Üyesi Mehmet Tüm, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Bolu Kıbrısçık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, akademisyenler ve konuklar katıldı.

Dünya genelinde Bandırma’yı tanıtmak, doğal güzelliklerini ve kuş cennetlerinin korunma bilincini artırmak amacıyla düzenlenen bienal, 27 farklı ülkeden tanınmış 117 sanatçının özenle hazırladığı özgün posterleri sergiliyor. Bu etkinlik hem yerel hem de uluslararası düzeyde ilgi çekecek ilk bienal olma özelliğini taşıyor. Festival, kuş cennetlerinin kırılganlığını ve güzelliğini vurgulayarak, gelecek nesillere bu önemli doğal mirası koruma görevini hatırlatmayı amaçlıyor.

Açılış konuşmasını yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, etkinliğin uluslararası niteliği ve sanatsal değeri açısından önemine vurgu yaptı. Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, sanatın her alanında sanatçıların ve sanatseverlerin yanında olduklarını vurguladı. Sanata ve kültüre her zaman destek verdiklerini belirten Rektör Boz, etkinlikte emeği geçen öğretim üyelerine teşekkürlerini iletti. Bandırma Belediye Başkanı ise etkinliğin hem yerel hem de uluslararası tanıtım açısından önemini vurgulayarak, belediye ile üniversite arasındaki iş birliğinin Bandırma’ya olumlu etkilerinin altını çizdi ve gelecekte daha güzel projelere imza atacaklarını belirtti.

Bienal Sergisinde jüri üyeleri olarak; Prof. Emeritus Kye-Soo Myung, Prof. Rapee S. Najmuldeen, Dr. Öğr. Üyesi Chang Fang Pang, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Refik Yalur, Doç. Dr. Ersan Sarıkahya, Doç.

İbrahim Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Emel Uzuner yer aldı. Jüri, yaklaşık 300 eser arasından seçtiği 117 eseri halkın beğenisine sundu.

Uluslararası alanda bilinirliğini artırmaya büyük katkı sunan ve yoğun ilgi gören sergi, 13-22 Haziran 2023 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kuş Cenneti Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eylem Güzel, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekai Mete ve öğretim üyeleri ünlü fotoğraf sanatçısı Alper Tüydeş’in fotoğraf sergisine ve Savaş Simitli'nin “Sükûnet” adlı kişisel sergisine katıldılar. Festival, sanat ve doğanın özel bir buluşmasıydı ve katılımcılar, sergilerdeki eserlerden büyük keyif aldılar.