Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2024

Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarıkahya'nın "Melez Portreler II" İsimli Kişisel Sergisi Şumen Konstantin Preslavsky Üniversitesi’nde Açıldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ersan SARIKAHYA, Bulgaristan'ın Şumen Konstantin Preslavsky Üniversitesi'nde "Üniversitenin Kuruluşu 40. Yılı" münasebeti ve kutlamaları kapsamında davetli sanatçı olarak "Melez Portreler II" konulu kişisel bir sergi gerçekleştirdiği bildirildi. Bu etkinlik, Erasmus programı kapsamında gerçekleşti.

Sarıkahya'nın sergisinde sergilenen eserler, hem geleneksel pentür sanatının özgün ifadesini hem de dijital resimleme tekniklerini bir arada başarılı bir şekilde buluşturdu. Sergide geleneksel resimleme yöntemleriyle dijital sanatın birleşimi, izleyicilere ilginç bir deneyim sunmuştur. Sergi, 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık oldu.

Sergiye katılanlar arasında Şumen Konstantin Preslavsky Üniversitesi Rektörü Prof. Nataliya Vitanova, rektör yardımcıları Doç. Prof. Konstantin Trendafilov Konstantinov, Doç. Prof. Irina Nikolova Ivanova, Doç. Prof. Stanimir Kunchev Zhelezov, Eğitim Fakültesi dekanı Doç. Prof. Svetlana Asenova Ignatovska ve diğer akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sergide emeği geçen akademisyenlere sertifika verilerek, bu etkinliğin kültürel ve akademik etkileşimi artırmayı hedefleyen önemli bir adım olduğu vurgulandı.