Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2024

Tarihçe:

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, “Geleceğe Açılan Köprü” misyonuyla 23 Nisan 2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6640 sayılı Kanun ile kurulmuştur. Üniversitemiz 23 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Balıkesir Üniversitesi’nden devralınan eğitim kurumları ile akademik hayatına başlamıştır. Fakültemiz 4 Ekim 2019 tarih ve 30908 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30 uncu maddesi gereğince Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak kurulmasına karar verilmiştir.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin adı 4 Mart 2022 tarih ve 31768 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2809 sayılı kanun ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde;

Grafik Tasarımı Bölümü

• Grafik Tasarımı Anabilim Dalı

Mimarlık Bölümü

• Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı
  • Yapı Bilgisi Anabilim Dalı
  • Restorasyon Anabilim Dalı
  • Bina Bilgisi Anabilim Dalı’ndan oluşmaktadır.