Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2023

Gösterim: 151

Tr Poster Uluslararası Poster Sergisi Açıldı

 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Doçent Doktor İbrahim Yılmaz’ın kuruculuğunu ve küratörlüğünü üstlenmiş olduğu TRPOSTER platformu adı altında sergi etkinliğini Gönen Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Gökhan Koç ile birlikte uluslararası grafik tasarım sanatçıların yer aldığı sergi açıldı. Sergiye Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Belediye Meclis Üyesi Avukat Merve Polat, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

TRPOSTER, tasarımla yaşamayı teşvik eden, toplumsal farkındalığı amaçlayan, bulunduğu bölgenin tanıtılmasında ayrıca farklı ülkelerden tasarımcıları bir araya getiren ve toplumsal bilinci harekete geçiren uluslararası bir grafik tasarım topluluğudur. Tasarım dünyasında yeni çığırlar aşarak yeni keşiflere doğru yola çıkan dünyanın dört bir yanındaki tasarımcıların katılımlarıyla yeni ufaklara hep beraber yelken açarak umut verici görsel içerikle insanoğluna hizmet etmeyi hedeflemektedir.

 

Bu yılki sergilenen eserlerin konusu Türkiye’nin Cumhuriyetimizin al bayrağında ve TRPOSTER’in kurumsal logusunda bulunan beş köşeli YILDIZ şeklinden oluşmuştur. Tüm insanlara bakış açımızı değiştirmek ve aynı zamanda dünyanın içinde birbirimizle etkileşim kurma yolumuzu geliştirmek amacıyla oluşturduğumuz bu sanatsal etkinliğimize 21 Ülkeden 81 Sanatçı eserleriyle katılmıştır. Sergi her yıl verilmek üzere yıldız oluşumunda yer alan beş noktasından yola çıkarak beş sanatçımıza yıldızlı ödül verilmiştir. Katılan tüm grafik sanatçılarına teşekkür ederiz.

 

Yıldızlı Ödül Alan Sanatçı Listesi

1-    Daniel Segura Eplaez Meksika / Mexican

2-    Kata Káldor Macaristan / Hungary

3-    Refik Yalur Türkiye / Turkey

4-    Vitaly Bondar Belarus / Belarus

5-    Yaser Ghader & Sheyda Fallahi Iran / Iranian