Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2023

Gösterim: 305

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz'ın 20 İlçe 20 Eser Tipografi ile Balıkesir Sergisi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in Katılımıyla Açıldı

 

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz’ın “20 İlçe 20 Eser Tipografi ile Balıkesir” sergisi açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katılımı ve serginin açılış kurdelesini kesmesiyle gerçekleştirildi. Üniversitemiz fuaye alanında gerçekleşen sergiye Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ve akademisyenlerimiz katılım gösterdi. 

Hem Ege hem de Marmara Denizi’ne komşu olması dolayısıyla Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olarak öne çıkan Balıkesir, ilçeleri ile birlikte tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin ne denli zengin bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir. Her biri turistik ve kültürel niteliğe sahip bölgeleriyle şehrin kimliğinin inşasında önemli etkileri olan Balıkesir’in ilçeleri Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz’ın tipografik tasarımlarının taban çizgileri, harflerin boyutu, satır ve karakter aralığı gibi tipografik ögelerini değiştirerek belli bir düzenleme doğrultusunda çalıştığı eserlere dönüştürülmüştür. 

Açılışın gerçekleştirilmesinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve katılımcılar sergiyi dolaşarak eserleri yakından inceledi. Rektörümüz ve akademisyenlerimiz tarafından oldukça beğenilen sergi 24 Mart 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


Fotoğraflar