Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2021

Üniversitemiz Akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Refik Yalur Kadına Şiddete Dur Dedi

Kütahya Valiliği ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Kısa Film, Afiş ve Karikatür Yarışmasına katılan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Refik Yalur, 3 kategoride değerlendirilen 108 ülkeden 4.365 eser içerisinde ilk 10'a girmeyi başararak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde gerçekleştirilen törenle açılan sergiye katılmaya hak kazanmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Refik Yalur, eserinde hergün yeni bir haberi duyulan kadın ölümlerini ele almıştır. Kadına yönelik her türlü baskı, psikolojik ve fiziksel şiddet, taciz, tecavüz, yaşam hakkının elinden alınmasının engellenmesine yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlamıştır. Çalışmada oje sürülen bir tırnak tabut şeklinde verilmiştir. Kırmızı oje aynı zamanda kan ve şiddeti de temsil etmektedir.