Güncelleme Tarihi: 07 July 2022

Visitors: 820

Üniversitemiz İstanbul Kültür Üniversitesi Marmara Üniversitesi ve Skolyoz Derneği İş Birliğinde Sempozyum Düzenlendi

Üniversitemiz, İstanbul Kültür Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Skolyoz Derneği iş birliği ile Haziran Skolyoz Farkındalık Ayı kapsamında 18 Haziran 2022 tarihinde İstanbul Kültür Üniversitesi ev sahipliğinde Skolyoz Farkındalığı ve Tedavi Yaklaşımları Sempozyumu gerçekleştirildi. 

Akademisyenler, klinisyenler, öğrenciler, skolyozlu bireyler ve ailelerinden oluşan 242 kişinin katılımı ile gerçekleşen program, Skolyoz Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Adnan Apti, İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burcu Semin Akel ve İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Ekin Akalan’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Skolyoz Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Adnan Apti, 2008 yılından günümüze kadar Haziran ayının, skolyoz farkındalık ayı olarak dünya genelinde çeşitli etkinliklerle değerlendirildiğini söyleyerek skolyozun kontrol edilebilen, yönetilebilen, yani tedavi edilebilen bir sağlık problemi olduğunun altını çizdi ve en başarılı tedavinin erken teşhisle mümkün olabileceğini belirtti. 

Konuşmaların ardından akademik sunumlara geçildi. Programın öğleden önceki bölümünde farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen “Öğretmen ve Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gözünden Skolyoz ve Spor” konularında hazırlamış oldukları bildirileri sundular.  Ayrıca skolyozu olan bireyler ve ailelerinin skolyozun başlangıcı ile birlikte yaşadıkları tedavi süreçleri, tavsiyeleri ve önerilerini dile getirebildikleri bir panel de düzenlendi. Programa panelist olarak katılan Skolyoz Forum kurucusu Sedat Düzgün “Noktaları Birleştirmek” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. 

Sempozyumun öğleden sonraki programında, “Pediatrist, Psikiyatrist, Anestezist Gözünden Skolyoz” konularında akademik sunumlar yer aldı. Skolyozda cerrahi tedavi yöntemleri Prof. Dr. Teoman Benli, korse tedavileri Dr. Öğr. Üyesi Burçin Akçay ve egzersiz tedavileri Doç. Dr. Tuğba Kuru Çolak tarafından anlatıldı. 

Pek çok farklı üniversiteden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencisinin yoğun ilgi gösterdiği ve ayrıca Serra Zeynep Akkoyunlu tarafından gerçekleştirilen piyano dinletisinin de yer aldığı sempozyum programı Skolyoz Derneği yönetim kurulu üyeleri tarafından programda yer alan dört farklı workshop çalışması ile devam edildi. 

Programın kapanışında söz alan Skolyoz Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Adnan APTİ, ülkemizde skolyoz cerrahisinin olduğu gibi ameliyat harici tedavi yöntemlerini başarıyla uygulayabilen uzmanların gelişmesi gerektiğini ve skolyozlu bireylerin tüm bu nitelikli tedavi seçeneklerine erişebilirlikleri ile ilgili sağlık politikalarının geliştirilmesi için Skolyoz Derneği olarak çalıştıklarını belirtti.

Sempozyum sayfası için aşağıdaki linke tıklayınız…
https://skolyozdernegi.com/farkindalik/


Fotoğraflar